Забележителности в Пампорово

ПампоровоПампорово е най-големия ски център в Родопите и се намира недалече от градовете Чепеларе и Смолян. Той съчетава уникални природни дадености и въпреки, че не се намира на голяма надморска височина, е предпочитано място за релакс и отмора за приятелите на ски спорта. Курортът е заграден от вековни борови гори и от връх Снежанка се откриват страхотни гледки. При хубаво време в южно направление може да се види Бяло море. Пампорово е лесно достъпно място, като отправна точка е Пловдив.

До курорта може да се достигне и със самолет като международното летище е само на около 80 км, а трансфери от София до Пампорово се извършват всеки ден. Селището се намира сред девствени гори, където са изградени ски съоръжения, които отговарят на най-високите световни изисквания. Всяка година в курорта се провят подобрения на спортната и хотелската база. Това прави Пампорово предпочитано място за почивка не само през зимата, но и през останалите месеци на годината. Напълно обновена е и хотелската база, която вече може да задоволи и най-високите изисквания.

Хотелите разполагат с всичко необходимо за пълен релакс и качествен отдих. На туристите се предлага парна баня, сауна, разнообразни спа процедури, здравни грижи и най-различни развлечения. Едно от големите предимства на курорта Пампорово е изисканата кухня, която се предлага в района. Тя е специфична и използва само натурални продукти. В многобройните битови механи, ресторанти и търговски обекти всеки турист може да се наслади на разнообразието и високите вкусови качества на храните от Родопите. Местните хора са много гостоприемни и вече имат десетилетен опит в ресторантьорството и хотелиерството, което е едно от основните изисквания за предлагането на качествен туристически продукт.

Хотелите в курорта предлагат само първокласно обслужване, което все повече привлича и чуждестранните туристи. Пистите на Пампорово са относително лесни за спускане и това прави курорта удобен за средно напреднали скиори. В него почиват през зимата много семейства с малки деца, които за първи път стъпват на ски и в Пампорово получават първите си уроци по спускане. От Пампорово могат да се осъществят вълнуващи екскурзии и преходи до едни от най-красивите кътчета на Родопите. Могат да се покорят върхове над 1 800 метра и да се посетят много колоритни населени места, запазили в себе си възрожденския дух. Това се отнася до административния център на района Смолян, туристическите градчета Чепеларе и Златоград и многобройните села наоколо, които могат да изненадат всеки турист със своята самобитност и неподправеност.

С течение на десетилетията местните хора са свикнали с посетителите и правят всичко необходимо те да се почувстват добре и да се докоснат с пълна сила до магията на този уникален планински край. Пампорово е зимен център, в който туриста може да се наслади на истинска почивка. Тук няма да му липсва нищо. Той ще може спокойно да упражнява всички видове ски спортове, да спортува, да се храни пълноценно и да общува с уникални хора. Това е и причината с всяка изминала година Пампорово да става все по-популярна туристическа дестинация. Наред с инвестициите в хотели и инфраструктура, тук се изграждат и апарткомплекси, където повечето от жилищата са собственост на чужденци, запленени от магнетизма на Родопите. Това е и причината постоянното население на Пампорово да нараства лавинообразно и курортът да се превръща в жилище на хора през всички сезони на годината.

© 2018-2019 GS Travel | Изработка на сайт и SEO оптимизация от SEO Interactive

logo-footer