Забележителности в Боровец

боровецБоровец е най-старият зимен курорт в България. Разполага и прекрасни ски писти и многобройни луксозни хотели, които гарантират пълноценна почивка и наслада от ски спорта и общуването с природата. Курортът се намира недалече от София и добрата му транспортна достъпност го прави още по-предпочитан от туристите. Международното летище на София е само на около 90 км., което улеснява туристите от чужбина и превръща курорта в престижна и предпочитана зимна туристическа дестинация. GS Travel предлага удобни трансфери от София до Боровец на изгодни цени.

Курортното селище заема най-високите части на Рила планина и се намира сред девствени смърчови гори. Разполага с голяма туристическа база, която през последните години се поднови  и реконструира. Това даде възможност много от  хотелите и местата за настаняване да разнообразят туристическия продукт и услугите, които предлагат. Природните дадености и архитектурните решения в Боровец издигнаха курорта сред най-престижните в България. Курортът постоянно се развива, повишава нивото на предлаганите туристически услуги и това привлича повече и по-платежоспособни туристи.

В Боровец се предлагат пълният комплекс от услуги, които са характерни за всеки световно известен ски център. Природните условия са уникални. Девствените гори в пазвите на Рила и отлично поддържаните и обработвани ски писти са в уникално съчетание и баланс. Боровец е прекрасно място за почивка и възстановяване от психическо и физическо изтощение. Курортът предлага целогодишна достъпност. Той е прекрасен във всеки сезон от годината. През лятото излетите в планината и околностите на Боровец предлагат ярки емоции и незабравими спомени.

Уютните ресторанти и механи осигуряват ястия с доказан вкус, приготвени от екологично чисти продукти и от професионални шеф готвачи. Процедурите, които се предлагат в повечето хотели действат оздравително на тялото и повишават имунитета. През зимния сезон Боровец е един от основните туристически центрове на страната. Туристи от десетки страни посещават курорта и се наслаждават на белите спортове, за които условията винаги са отлични. Дебелата снежна покривка, която се поддържа от ноември до април гарантират отлично подготвените писти и максималното удоволствие от практикуването на ски спорта от малки и големи. Боровец предлага идеалните условия за рекреация и почивка. В многобройните хотели могат да се намерят богати възможности за спа процедури,възстановителни тренировки и здравословни масажи.

Курортът е място, където климата е здравословен и предразполага към активна почивка и възстановяване. Ски спорта и прекрасните възможности за неговото практикуване в Боровец е прекрасното допълнение към почивката на всеки турист. Районът има дълбоки и дълги традиции по отношение на зимния туризъм и посрещането на гости. Една от главните му забележителности е превъзходната месна кухня, която не оставя някого равнодушен към ястията, които се приготвят тук. През последните години се набляга на екологично чистите продукти, което допълнително стимулира туристите за посещават Боровец.

Повечето от пистите в курорта са със средна степен на трудност, което го прави много подходящ не само за средно напреднали и начинаещи скиори, но и за малки деца, които за първи път се качват на ските. Това го прави много предпочитан от семейства с по-малки деца и не особено добри скиори, които искат да се докоснат до магията на зимната планина. Боровец никога няма да остави равнодушни любителите на планинските гледки и ще ги кара винаги да се връщат в курорта за да се наслаждават на неговото очарование през четирите сезона на годината.

© 2018-2019 GS Travel | Изработка на сайт и SEO оптимизация от SEO Interactive

logo-footer